Congresadvies

Visie

Een congres of debat is geslaagd als iedereen aan het eind van de dag heftig discussieert over de inhoud, eens of oneens. Als de lezingen nieuwe gezichtspunten bevatten en op elkaar zijn afgestemd. Als de sprekers niet opstappen na hun verhaal, maar aanspreekbaar blijven. Als de totale organisatie klopt. Maar ook: als je als gast het gevoel hebt dat je welkom bent. 

Inhoudelijk en logistiek

Sinds 1985 organiseer ik congressen, debatten en symposia. Ook als directeur van de Rode Hoed heb ik honderden debatten bedacht, begeleid en vormgegeven. Ik selecteer gespreksleiders en sprekers. Mijn inhoudelijke kennis is gebaseerd op een brede journalistieke ervaring en spitst zich toe op sociaal-maatschappelijke en politieke thema’s. 

Begeleiden

25 jaar ervaring heeft mij geleerd dat organisaties en bedrijven logistiek en administratief veel zelf kunnen, maar toch behoefte hebben aan iemand die helpt de doelstelling scherp te krijgen en het proces organisatorisch begeleidt. Een deskundige met een groot (politiek) netwerk, met verstand van communicatie en uitstekende contacten in de media.

Die ondersteuning geef ik u graag, zo kort of zo lang als u wilt. 

Voorbeelden van debatten en congressen

  • Genezing tot welke prijs (over grenzen aan de geneeskunst)
  • Gegrepen door feiten (over engagement in de journalistiek)
  • Africa: Crisis and Challenge. Driedaagse internationale conferentie in Johannesburg
  • Uit de Rode Hoed o.a. : Het multiculturele drama; De opstand der burgers; het Nationale Chagrijn; Wie zorgt in de 21e eeuw?
  • En vele debatten met politici, ondernemers en functionarissen uit alle geledingen van de maatschappij.